A Csodák Tanítása

A Csodák Tanítása ( A Course in Miracles) a kereső emberek tömegének életét változtatta már meg. Az írás az Én életembe 2014- ben, azon  a ponton érkezett, amikor valami megnyitotta a szívemet, az elmémet egy olyan dolog befogadására, ami minden addigi elképzelésemet megváltoztatta arról, hogyan lehetséges gyógyulni, a fizikai test, a lélek szenvedéseire, elmém állapotára egy másik nézőpontból rátekinteni.  A kurzus alapvető célja is ez: lebontani az egyén teljes világlátását és teljesen új látással, azaz a LÁTOMÁSsal érzékelni a Valóságot az Illúziók helyett.  Minden gyógyulás forrásául az Elme szolgál - mondja Jézus az írásban, melynek központi gondolata és szlogenje: "AMI VALÓS, AZT SEMMI NEM FENYEGETHETI. AMI VALÓTLAN, AZ NEM LÉTEZIK. EBBEN REJLIK ISTEN BÉKÉJE. " Az írás szövege , a TANÍTÁS maga egy kurzus, egy teljes naptári évre szóló következetesen felépített tananyag, melyet szabad akarata, választása alapján minden gyógyulni vágyó Önmaga végez. Ezen kívül a világ számos pontján szerveződtek már ún. tanulócsoportok, hogy az egyéni haladást egy segítő közösségben támogassák. De a tananyagot alapvetően mindenki önmaga végzi a saját tempójában, mértéke, befogadása szerint. A könyv , amihez én annak idején hozzájutottam az Édesvíz Kiadó kiadásában jelent meg Lovasi Gábor fordításában, Molnár Eszter szerkesztésében. Az eredeti angol nyelvű könyv a Foundation for Inner Peace - től volt megrendelhető. Szerkezetét tekintve az Előszót követő 4 részre osztható. A TÖRZSSZÖVEG maga a Jézustól lecsatornázott tanítás , melynek keletkezezéséről az alábbi kis dokumentumfilmben kaphatsz teljes betekintést:

https://www.youtube.com/watch?v=VYAV1Wxk8K0

A törzsszöveget követi a gyakorlati rész, a MUNKAFÜZET, mely az év minden napjára tartalmaz egy leckét . A leckék úgy vannak felépítve, hogy azok egymásra alapozva szépen és gyengéden kezdik el lebontani illúzióink valóságnak hitt világát, az érzékelésünket. Majd az ELMÉT a Valóság Látása felé fordítják.  Ezen gyakorlati rész nélkül maga az Elmélet egy csodálatos , mély nyelvezetű Bölcseletként is megállja a helyét , ám a valós gyógyulás, az Elme egységének helyreállítása csak a Munkafüzet feladatainak elvégzése által tud megtörténni.

Ezt az utat jártam be jómagam is,  a Csodák Tanítása 2014 óta az életembe épült és átformált, tisztított, emelt , gyógyított engem.

A Munkafüzetet azok számára, akik Jézus ezen tanításait önmaguk gyógyításán túl tovább kívánják adni Embertársaiknak , az ún. TANÁRI KÉZIKÖNYV követi. Végül pedig egy FOGALOMTÁR zárja a könyvet, melyben az írás gyakran és rendszeresen megjelenő alapvető fogalmainak jelentését mélyíthetjük el magunkban, pl. Szentlélek, Lélek, Elme, Krisztus... stb. 

Jelenlegi információm alapján az eredeti kötet már nem kapható, de hangoskönyv , valamint pdf. formátumban letölthető. 

A könyv kapcsán szeretném köszönettel megemlíteni Sarkadi Kriszta nevét, aki többek között a Csodák Tanítása kapcsán is értékes szellemi munkát végzett és végez ma is és akinek jóvoltából 2014- ben megismerkedhettem és elmélyülhettem a Tanításban megkapva a kezdő , támogató segítséget, útmutatásokat.

S hogy mit adott számomra a Csodák Tanítása?

Egy új utat, Biztonságot, Békét, Megnyugvást, mérhetetlen Szellemi táplálékot , Önismeretet , Csodákat, Gyógyulást , Önmegismerést, a Forrásom, Eredetem Emlékezetét.

Kérlek, bizalommal keress, fordulj hozzám, ha úgy érzed, Téged is megszólított ez a dolog. Minden eddigi ismeretemmel és tapasztalatommal támogatlak, segítelek a Csodák Tanításával kísért utadon- ameddig kéred.