Ti írtátok...

2020.04.14

A Jógafoglalkozásokról

A jógáról annyit, hogy számomra ma már kihagyhatatlan, feltölt energiával, ezáltal jobb közérzetet ad, és lenyugtat. Jobb lett az alvás minösége. A nyújtógyakorlatoknak köszönhetően javított a testtartásomon. ( Klári )


1 éve jógázom Gyöngyössel és ki nem hagynék egyetlen alkalmat sem. A testi, lelki jótékony hatásai mellett imádom az elméleti tudást is, amit az órák elején kapunk. Ez a 1,5 óra egy teljes megújulást, megnyugvást, befelé fordulást ad számomra. Kezdd el bátran kortól, nemtől, fittségi szinttől függetlenül és kis idő után nem fogod érteni eddig miért nem volt az életed része. ( Ági )

A jóga szép lassan lopta be magát a mindennapjaimba. Azóta az életem része lett, felébresztette bennem az igényt a napi mozgásra. Mostanra sokkal tudatosabban lélegzem és figyelek a testem jelzéseire. Mondhatom, hogy a jóga megváltoztatta az életem, hiszen elmúlt a krónikus váll gyulladásom és már hát fájdalmaim sincsenek. Gyöngyös jóga órái változatosak, minden alkalommal más-más gyakorlatokat végzünk megnyugtató, békés hangulatban. Figyel ránk, segít, hogy a mozdulatokat helyesen végezzük és emellett elméleti tudást is kapunk. Sokat tanulok Gyöngyöstől, igazi feltöltődés részt venni az óráin.

( Viki )

minden óra más, nem válik egyhangúvá, monotonná
- nem "csak" jógázunk, hanem kapunk alapismeretek is mit miért csinálunk
- olyan izmokat is megmozgat amiről addig azt sem tudtuk van olyan izom
- korábban volt légzés nehézségem, mikor igazán nagy levegőt akartam volna venni úgy éreztem h bent/bennem szorul a levegő és nem tud teljes mértékben kitágulni a tüdőm, ez teljesen megszünt
- jó a csapat/társaság ( Zita )

Ha csak az az egyetlen változás állt volna be az életemben mióta Gyöngyössel jógázom, hogy eltűnt a rendszeresen, az éjszaka közepén megjelenő megébredés, amit órákig tartó forgolódás és "agyalás" követett, akkor is a Gyöngyöshöz járnék. De erről szó sincs, olyan mintha új szemüveget kaptam volna, egészen máshogy látom a körülöttem lévő világot és persze önMAGamat is. ( Enci )